Houten
Objecten
van
Rik Mars
Terug Gesneden schild, Zimbabwe

Omschrijving

Het schild is opgebouwd uit vijf verdiepingen. Op iedere verdieping een tafereel onder beschaduwende bomen. De verdiepingen worden gescheiden door een strook met een zigzag-versiering, zoals die ook in eeuwenoud metselwerk in Zimbabwe te vinden is.

Op de bovenste verdieping zijn rechts de ru´nes van Groot Zimbabwe met hun mooie, regelmatige metselwerk afgebeeld. De geheimzinnige toren binnen de grote ommuring valt te herkennen. In het midden een roofvogel die een hagedis doodt, naast een rotsblokstapeling, zoals die in zuid-Zimbabwe zoveel voorkomen. Alles onder de beschaduwing van gestileerde acacia's.

De vierde verdieping toont kudu's in een savannebos met links een vliegende vogel in duikvlucht.

Op de derde verdieping staat het embleem van Zimbabwe's Nationale Parken centraal: een antilope in een schild bekroond door het oude vogelbeeldje uit de ru´nes van Groot Zimbabwe, het schild gedragen door twee olifanten. Dit alles opnieuw onder beschaduwende bomen met twee vliegende en een klapwiekende vogel.

Op de tweede verdieping drie sabelantilopes met hun prachtige gebogen hoorns en een hele vlucht vogels in de lucht.

Geheel beneden opnieuw een kudde kudu's, waaronder een mannetje met zijn kunstig gedraaide hoorns. De oren zijn tot haast karikaturale vormen uitvergroot, de staartjes nerveus zwaaiend.

Afmetingen: 119 x 32 x 7 cm